Achtergrond

Ik ben Annette Vijverberg, geboren in Wateringen op 28-04-1955.
Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.

Na een tijd in de verpleging te hebben gewerkt, heb ik 17 jaar een eigen winkel gehad. Naast de winkel opende ik mijn kleuradviesburo om de persoonlijke kleuren die het beste bij mensen passen te analyseren en adviseren. In die tijd ben ik uit interesse psychologie gaan studeren. Ik deed alleen de modules die ik leuk vond en legde onbewust de basis voor mijn volgende beroep. Ik heb een post-hbo opleiding voor eclectische psycho/hypnotherapeut gevolgd en ben mijn eigen praktijk gestart. Door tevens een opleiding als cursusleidster in de filosofie van Louise Hay te volgen werd mijn belangstelling ter bevordering van zelfwaardering heel levendig. De inzichten zijn onvoldoende om het om te zetten in gedrag. Dat ontdekte ik tijdens de begeleiding van groepen maar ook in de individuele sessies. Gebrek aan zelfwaardering was vaak een oorzaak om in de problemen te komen. Dit was de motivatie om mijn eerste boek te schrijven. (zie link ) Met als leidraad het boek ging ik groepen begeleiden en ook collega's opleiden om de cursus in hun eigen praktijk te geven. Dit heeft geresulteerd in een lijst van therapeuten die enthousiast de kennis en methodes doorgeven.
Een droom komt uit!

Later heb ik het belang van waardevolle relaties beschreven in mijn tweede boek en er ook een cursus aan verbonden. Het derde boek is verschenen en beschrijft de culturele en sociale gelijkheid van mannen en vrouwen.In mijn vierde boek die in 2009 verscheen ga ik in op het belang van effectieve communicatie binnen de partnerrelatie. Mijn vijfde boek gaat over hoofdzaken en maakt je bewust van de manier waarop je nadenkt en ophoud met piekeren. Mijn zesde boek gaat over goed gebruikte boosheid, want als je daar goed mee omgaat heb je nooit meer ruzie.

Alle boeken kunnen zowel als zelfhulpboek, leidraad bij een bijbehorende cursus en als ondersteuning van de individuele therapie gebruikt worden. Mijn praktijkruimte wordt intensief gebruikt voor individuele begeleiding, relatietherapie, cursussen en workshops voor groepen. Het bevorderen van kwaliteit van leven is voor mij steeds een motivatie om door te gaan met mijn werk en daarvan te genieten! Door bijscholing en inter-visie blijf ik bij in de recente ontwikkeling van behandelmethodes en er zijn gelukkig heel veel nieuwe visies in de geestelijke gezondheidszorg zodat het iedere keer weer een uitdaging is om daarmee te werken en het effectief te gebruiken in de praktijk. Ik wens voor de toekomst dat ik met net zoveel energie en plezier als nu, kan werken met mensen, in mijn praktijk. Want…eigenlijk voelt werken niet aan als werken.